Kvalifikace ME mužů – Slováci vybojovali výhru i postup

Slovenská volejbalisté postoupili na závěrečný turnaj mistrovství Evropy 2015 do Bulharska a Itálie. V sobotním setkání v řeckém městě Rentis na druhém turnaji C- skupiny v rámci II . fáze kvalifikace zvítězili nad domácími reprezentanty 3:0 .

Už zisk prvního setu v poměru 25:22 Slovákům v předstihu zajistil konečné první místo v tabulkovém pořadí ” céčka ” a také postup na kontinentální šampionát . Na mistrovství Evropy se Slováci představí popáté v řadě , celkově jde o osmou účast reprezentantů zpod Tater na kontinentálním šampionátu .

Estonci v úvodním sobotním zápase zvítězili nad maďarskými reprezentanty 3:1 . Duel trval 108 minut . Estonští hráči se v sázkové kanceláře tabulkovém pořadí C – skupiny posunuly před Řeků na druhou pozici a vybojovali si právo startu v barážové III . fázi kvalifikace v květnu 2015 .

Souhrn výsledků sobotních setkání na druhém turnaji C- skupiny II . fáze kvalifikace o postup na ME 2015 volejbalistů do Bulharska a Itálie:

Slovensko – Řecko 3:0 ( 22 , 21, 23 )
82 minut Rozhodčí: Satanassi ( Tal. ) a Popovič ( Srb. )
Sestava ČR: Masný , Paták , Kohout , Bencz , Janušek , Červeň , libero Kubš ( Kostoláni , Zaťko , Vlk , Kriško , Krajčovič )

puszkany

První tři body pro Slovensko získal Kohout – esem vyrovnal na 3:3 . Slováci poprvé vyhrávali po bloku nahrávače Masna ( 8:7 ) . Následně se v útoku vícekrát prosadil univerzál Bencz a Gulinelliho svěřenci vedli 12:11 . Kohout úspěšným útokem zvýšil na 16:13 pro Slovensko . Řekové zkorigovali zásluhou Tzouritsa na 17:18, ale nejlepší sázkové kanceláře závěr patřil Slovákům , kteří soupeři odskočili , proměnili první setbal , zvítězili 25:22 a přímo na palubovce se mohli radovat z postupu na mistrovství Evropy 2015 .

Dva body blokaře Kohouta po sobě znamenaly vedení Slováků 5:3 v úvodu druhého setu . Po přesných zakončeních smečiara Janušek vyhrávali Slovensku reprezentanti 7:5 . Paták zvýšil na 12:9 , Řekové však získali dva body po sobě a stáhli manko na jeden bod – 11:12 . Slováci vybojovali čtyři body v řadě a během druhého technického oddechového času vedly 16:11 . Úspěšný útok a blok znamenal pětibodový náskok Slováků ( 21:16 ) . Gulinelliho svěřenci vyhráli druhý set 25:21 , setbal proměnil přesným zakončením Bencz .

V úvodu třetího setu vyměnil nahrávače Masná na palubovce Zaťko , univerzála Bencze nahradil Kostoláni . Řekové vstoupili do této části hry lépe, vyhrávali 7:3 , po Kohutová ese vedli domácí už jen 7:6 . Řečtí volejbalisté odskočili na 13:11 , ale Slováci získali čtyři body v řadě a po zakončení Pataki vyhrávali 15:13 . V té chvíli už byl na nejlepší sázkové kanceláře na internetu palubovce i smečař Kriško , který nahradil Janušek . Esem se předvedl i blokař Krajčovič – 17:14 . Za stavu 19:16 pro Slovensko nahradil Vlk Pataky a ze základní šestky zůstal na hřišti jen blokař Červeň . Řekové vyrovnali na 20:20 a trenér Gulinelli požádal o čas na týmovou poradu. Domácí vedli 22:20, Kostoláni snížil na rozdíl jednoho bodu a následně vyrovnal přímým bodem z podání – 22:22 . Řecký kouč Drikos si vzal oddechový čas , ale nezastavil rozjetého Kostolániho , který přidal další bod – 24:22 . Slováci nakonec blokem proměnili druhý mečbol , zvítězili 25:23 a celý duel vyhráli 3:0 .

Leave a comment